رییس سازمان فضایی خبر داد

برنامه سازمان فضایی برای ساخت ماهواره های 500 كیلوگرمی

برنامه سازمان فضایی برای ساخت ماهواره های 500 كیلوگرمی به گزارش لینك بخر دات كام رئیس سازمان فضایی ایران طراحی و ساخت ماهواره های ۵۰۰ كیلوگرم و قرار گرفتن آنها در مدار هزار كیلومتری را از برنامه های این سازمان دانست كه مقرر است با ماهواره بر ˮسریرˮ پرتاب شوند و اظهار داشت: پژوهش و مطالعه برای ساخت این ماهواره بر انجام شده است.


به گزارش لینك بخر دات كام به نقل از ایسنا، دكتر مرتضی براری امروز در هجدهمین كنفرانس ملی انجمن هوا و فضا كه در دانشگاه امیركبیر برگزار شد، با اشاره به قرارگیری ایران در بین ۹ كشور صاحب چرخه كامل فضایی، اضافه كرد: علاوه بر آن ایران در رتبه اول منطقه و ۱۱ دنیا در حوزه هوا و فضا قرار دارد و این موفقیت ها مرهون زحمات انجمن های علمی، دانشگاه ها، پژوهشگران و محققان این حوزه است.
وی با اشاره به نقش آفرینی فناوری های فضایی در حل چالش های كشور، اظهار نمود: دانشگاه امیركبیر از سال ۶۶ نخستین دانشكده هوا و فضا را ایجاد كرد و توانست نقش مهمی در تربیت نیروهای انسانی این حوزه داشته باشد.
براری، طراحی و ساخت ماهواره "پیام یك" را از دستاوردهای محققان این حوزه نام برد و خاطرنشان كرد: این ماهواره یك ماهواره عملیاتی و كاربردی است؛ در مرحله اول پرتاب این ماهواره موفقیت آمیز بود، ولی مرحله دوم پرتاب آن با استفاده از ماهواره بر تا مدار ۵۰۰ كیلومتری حمل شد، ولی ماهواره بر نتوانست سرعت ماهواره را به سرعت مورد نظر برساند؛ ازاین رو این ماهواره نتوانست در مدار قرار گیرد.
رئیس سازمان فضایی ایران، طراحی و ساخت ماهواره ها با دقت یك متر را از برنامه های این سازمان در سال ۱۴۰۴ ذكر كرد و افزود: ما این هدف را با دانشگاه امیركبیر شروع كردیم.
وی به جزئیات سند استراتژیك هوا و فضا اشاره نمود و خاطرنشان كرد: در سرفصل توسعه زیرساخت های فضایی ما چهار گام را در نظر گرفتیم كه گام اول آن دستیابی به مدار ۲۵۰ كیلومتر بوده است.
براری با بیان این كه ما این هدف را در ۴ پرتاب ماهواره های "رصد"، "نوید"، "فجر" و "امید" محقق كردیم؛ اظهار نمود: در گام دوم دستیابی به ماهواره های با وزن ۲۵۰ كیلوگرم و در مدار ۵۰۰ كیلومتری دایروی بوده است. عمر مداری این ماهواره ها ۵ سال در نظر گرفته شده است.
وی با تاكید بر این كه این اهداف مقرر است تا سال ۱۴۰۰ برای ایران تثبیت شود، تصریح كرد: علاوه بر آنها تلاش داریم تا تعداد پرتاب ها را در سال افزایش دهیم، بگونه ای كه مقرر است در سال آینده ۴ پرتاب را در دستور كار قرار دهیم.
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به گام سوم برنامه های فضایی كشور، خاطرنشان كرد: در این گام مقرر است با ماهواره بر "سریر" فعالیت خویش را آغاز نماییم كه پژوهش و فناوری در آن انجام شده؛ این ماهواره بر می تواند ماهواره های با وزن ۵۰۰ كیلوگرم را در مدار هزار كیلومتری و سنكرون با خورشید قرار دهند.
معاون وزیر ارتباطات، دستیابی به مدار ژئو با ماهواره بر "سروش" را گام چهارم برنامه های فضایی نام برد و افزود: این امر در مجموعه های دفاعی شروع شده است.
او همینطور با تاكید بر لزوم كشور در زمینه توسعه شبكه های ناوبری، افزود: هم اكنون كشورهای آمریكا، چین، شوروی، اروپا، ژاپن و هند در حوزه های توسعه شبكه های ناوبری فعال شده اند؛ چون كه این حوزه دارای اقتصاد بزرگی است. بگونه ای كه در سال ۲۰۱۴ اقتصاد مستقیم آن ۱۹۰ میلیارد دلار و اقتصاد غیر مستقیم آن ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده است كه این میزان در سال ۲۰۱۷، ۲۹۹ میلیارد دلار اقتصاد مستقیم و ۲۲۰۰ میلیارد دلار اقتصاد غیر مستقیم آن بوده است.
به قول وی، اقتصاد شبكه های ناوبری تا سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۴۳۷ میلیارد دلار است.
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اهمیت ماهواره های كوچك در ایجاد ارتباطات ماهواره ای، اظهار داشت: هم اكنون دنیا به سمت پرتاب ماهواره های كوچك حركت كرده است؛ چون كه این نوع ماهواره ها قابلیت تولید انبوه را دارند و ما هم تلاش داریم تا با مشاركت بخش خصوصی اقدام به ایجاد منظومه های ماهواره های مخابراتی و سنجشی نماییم و در این راستا بسترسازی های لازم را هم انجام داده ایم.
براری با اشاره به ایجاد كنسرسیوم هایی برای ایجاد منظومه ماهواره های مخابراتی و سنجشی در كشور، تصریح كرد: فناوری فضایی دارایی ۴ عصر بوده است كه در عصر اول آن محققان كشور در قرن های گذشته موفق به اندازه گیری طول و عرض جغرافیایی، تدوین تقویم و ایجاد بزرگترین رصدخانه ها شدند و در عصر دوم هم دستیابی به مدارات و سیارات بوده است كه ما عقب ماندیم.
وی، عصر سوم فضا را ایجاد ایستگاه فضایی و همكاریهای بین المللی و عصر چهارم را پیوند هوش مصنوعی با داده های عظیم و ابر محاسباتی دانست و افزود: ما در حوزه های هوش مصنوعی و داده های عظیم ظرفیت های مناسبی داریم كه باید از آن بهره برداری شود.



1398/11/17
16:50:36
5.0 / 5
3235
تگهای خبر: فناوری , كنفرانس , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳